Flessen water 3 liter per persoon per dag.

In Nederland komt er goed drinkwater uit de kraan. Dit is fijn maar maakt ons ook erg verwend. 

Google:
Een gezonde volwassene heeft ongeveer 35 ml water per dag per kilogram lichaamsgewicht nodig. Deze richtlijn wordt u aanbevolen door wetenschappelijke organisaties. Een persoon van 50 kilo heeft dus 1,7 liter nodig, bij 60 kilo 2,1 liter, bij 70 kilo 2,4 liter en bij 80 kilo 2,8 liter.

Vandaar het advies van overheid 3 liter per persoon. Vergeet hierbij ook huisdieren niet.

Ik denk dat water direct het meest cruciale is in een noodpakket want voor het gemak een gezin van 4 is dat ca 24 liter en veel zullen dit niet standaard op voorraad hebben. 

Dus even 5x Spa Reine Ecopak 5L
of 12x Barleduc 2 literpak toevoegen aan de boodschappenlijst.

Eten dat lang houdbaar is. Zoals noten, groente in blik en gedroogd fruit.

De richtlijn van 2000 kcal voor vrouwen en 2500 kcal voor mannen zijn gemiddelde uitgangspunten. We gaan hierbij uit van een persoon die op gewicht wilt blijven. Je exacte caloriebehoefte wordt bepaald door je geslacht, leeftijd en activiteitsniveau. 

Gelukkig hebben we voor eten een goede buffer en kunnen we prima 48 uur overleven zonder eten.  Zie zonder Eten.

Maar wat heb je nodig? Voor 4 personen?
20.000kcal (2500x 4 personen x2 dagen)

Dat is bijvoorbeeld 5/6KG havermout ofwel ca 10/12 pakken. Dit kan wat minder zijn als je gedroogt fruit zoals rozijnen /stroop/ jam toevoegd. 

In dit geval heb ik voor havermout gekozen omdat dit goedkoop is en bereid kan worden zonder warmte bron (met water of houdbare melk weken) Daarnaast is het best lang houdbaar.

Blijf op de hoogte  via een radio op batterijen en mobiel met powerbank.

Zaklamp met extra batterijen, kaarsen en lucifers.

EHBO-doos met gebruiksaanwijzing

Dekens om warm te blijven.

Fluitje om hulpdiensten te laten weten waar je bent.

Contant geld.

Gereedschap, zoals hamer, zaag en kniptang.

Desinfecterende gel, wc-papier, natte doekjes, maandverband, tandpasta en tandenborstel.

Kopieën van identiteitsbewijzen en een lijstje met belangrijke telefoonnummers.

Reservesleutels van huis en auto

Inspirerende Noodpakketten gebaseerd op de informatie van rijksoverheid en denkvooruit.nl

De overheid adviseerd om voor minimaal 48 uur na een ramp of noodsituatie een noodpakket in huis te hebben. Veel zaken zul je in huis hebben. Goed om het lijstje even te controleren en tijdig in orde te brengen.

Maak je klaar met de juiste essentiële benodigdheden

Bij Veilig En Voorbereid begrijpen we dat het samenstellen van een noodpakket cruciaal is voor jouw veiligheid en gemoedsrust. In deze sectie leer je alles over de onmisbare basisbenodigdheden die je moet opnemen in je noodpakket, zoals voedsel, water en EHBO-materialen. We bieden je ook praktische tips om het pakket aan te passen aan jouw persoonlijke situatie, zodat je altijd optimaal voorbereid bent op onverwachte situaties.

Basisbenodigdheden voor je Noodpakket

Een goed onderbouwd noodpakket bevat enkele essentiële items die je in elke noodsituatie kunnen ondersteunen. Zorg ervoor dat je voldoende voedsel opneemt dat gemakkelijk te bewaren is, zoals blikvoeding en energierepen. Vergeet niet om ook een geschikte hoeveelheid water toe te voegen, minstens twee liter per persoon per dag is vaak aanbevolen.

EHBO-materialen: Veiligheid voorop

Het hebben van de juiste EHBO-materialen in je noodpakket kan levens redden. Zorg ervoor dat je een goedgevulde EHBO-koffer hebt die pleisters, verband, antiseptische middelen, pijnstillers en eventueel medicatie bevat die je regelmatig gebruikt. Het kan ook nuttig zijn om instructies voor basis EHBO-handelingen toe te voegen.

Persoonlijke Aanpassingen van je Noodpakket

Geen twee situaties zijn hetzelfde, en dat geldt ook voor noodsituaties. Denk na over je persoonlijke behoeften en factoren zoals de leeftijd van gezinsleden, allergieën, of specifieke gezondheidsproblemen. Pas je noodpakket aan om aan deze behoeften te voldoen, bijvoorbeeld door baby'specifieke benodigdheden of medicijnen toe te voegen.

Langdurige Voorbereiding en Onderhoud

Het samenstellen van een noodpakket is slechts de eerste stap. Regelmatig onderhoud is belangrijk om ervoor te zorgen dat al je benodigdheden vers en bruikbaar blijven. Controleer je voedsel- en watervoorzieningen regelmatig en vervang items die hun houdbaarheidsdatum zijn gepasseerd. Maak het onderhoud een jaarlijkse traditie.

Instructievideo

Bekijk onze video waarin we uitleggen hoe je eenvoudig een noodpakket samenstelt. We behandelen de belangrijkste items en geven praktische tips, zodat je in korte tijd een compleet en effectief noodpakket kunt samenstellen voor jou en je gezin.

©Auteursrecht. Alle rechten voorbehouden.

We hebben je toestemming nodig om de vertalingen te laden

Om de inhoud van de website te vertalen gebruiken we een externe dienstverlener, die mogelijk gegevens over je activiteiten verzamelt. Lees het privacybeleid van de dienst en accepteer dit, om de vertalingen te bekijken.